NEUS VILLÀ

Neus Villà Jürgens (Badalona, 1982)

Inicia la seva formació en dansa el 2001 a Àrea, Espai de dansa i creació, qui li concedeix una beca d’estudis l’any 2002. Aprofita d’una beca a La Caldera per nodrir-se d’un ampli ventall de classes tècniques (Release, modern, clàssic, etc.) i workshops d’improvisació i composició.
Al mateix temps completa la seva formació a l’Animal a l’esquena, Raravis, Mudances i La Piconera (Barcelona), i puntualment a Brussel·les (La Raffinerie, Hibrid, Jett). El 2008 descobreix “L’animal a l’esquena -Cos, creació i pensament-“, i és en aquest espai on comença a gestar un gran interès per indagar en totes les activitats que es desenvolupen en aquest marc.
Algunes creacions des de 2004: “Els germans Garse” (amb Carles Salas i Isabel Vega), “De peus” (solo, 2005), “50 faces” (amb Clara Tena, 2005), “Provant” (solo, 2006), “L’épaisseur des choses i Déixame bostezar” (Cia Nux,2007 i 2008), “SimVolem” (amb Laura Dorna i Ivan Montardit, 2008), entre d’altres. L’any 2009 és apadrinada per la Cia. Búbulus a La Caldera per a la creació del solo “Entresòl”. L’any 2010 participa en el laboratori d’investigació i creació “La esperanza de vida de una liebre” realitzat per Pep Ramis i María Muñoz (Mal Pelo) a L’animal a l’esquena (Celrà, Girona).
Durant aquest any 2011 ha format part de la investigació “Souvenirs”, dirigida per Laura Dorna sobre la memòria corporal, basada en la diafreoterapia, i la improvisació. Ha realitzat com a intèrpret “Habitat”, un mapping que s’estrenarà dins el Festival VAD 2011 a Girona. Col·labora en l’organització del Festival Bhum! 1ª edició.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s